Ingver

Zgodovina

Predvidoma izvira z območja današnje Indije in Jugovzhodne Azije.

V Evropo so ga prinesli po indijskih trgovskih poteh v začetku našega štetja.

Ingver in njegove učinkovine je cenil že Konfucij, v starem Rimu so ga uporabljali v lepotnih salonih, v sredjem veku pa je bil zelo priljubljen po skoraj celotni Evropi.

Uporaba

Kandiran ingver lahko jemo kar tako, narezanega pa uporabimo za popestritev peciv ali sadnih solat.

Pridelovanje

Največ ga pridelajo v Indiji, na Kitajskem in v Nepalu.

Rastlina zraste do 50 centimetrov v višino in ima belo-rožnate cvetove, njena korenina pa doseže do 20 centimetrov dolžine.

Zanimivost

Velik del ingverja predelajo v ingverjevo pivo, ki je zelo priljubljeno predvsem v ZDA in Veliki Britaniji.

Je nepogrešljiva sestavina v alternativni medicini (kitajska, ajurvedska).