Vaša košarica je trenutno prazna!

Ingver
Predvidoma izvira z območja današnje Indije in Jugovzhodne Azije.
V Evropo so ga prinesli po indijskih trgovskih poteh v začetku našega štetja.
Ingver in njegove učinkovine je cenil že Konfucij, v starem Rimu so ga uporabljali v lepotnih salonih, v sredjem veku pa je bil zelo priljubljen po skoraj celotni Evropi.
Kandiran ingver lahko jemo kar tako, narezanega pa uporabimo za popestritev peciv ali sadnih solat.
Največ ga pridelajo v Indiji, na Kitajskem in v Nepalu.
Rastlina zraste do 50 centimetrov v višino in ima belo-rožnate cvetove, njena korenina pa doseže do 20 centimetrov dolžine.
Velik del ingverja predelajo v ingverjevo pivo, ki je zelo priljubljeno predvsem v ZDA in Veliki Britaniji.
Je nepogrešljiva sestavina v alternativni medicini (kitajska, ajurvedska).