Tofu s sezamom Odlično in medom

Sezamova semena so vsestransko uporabna in jih zaradi specifičnega, a nežnega okusa lahko uporabimo tako v sladkih kot v slanih jedeh.

Pripravili smo recept, ki ne vsebuje mesa, je pa poln odličnih azijskih okusov: tofu s sezamom in medom.

SESTAVINE:

  • 1 blok odcejenega čvrstega tofuja, narezan na kocke
  • 1+1 žlica sojine omake
  • 1 žlička rdeče paprike v prahu
  • 3+1 žlice medu
  • 2 žlički ostrigove omake
  • ½ žličke soli
  • poper
  • 1 žlica riževega kisa
  • 1 žlička sezamovega olja
  • 2 žlički koruznega škroba
  • 2 žlici sezamovih semen Odlično

PRIPRAVA:

  1. Pečico ogrejte na 190° C. Naoljite pekač ali uporabite papir oz. silikon za peko.
  2. V posodi zmešajte žlico sojine omake, rdečo papriko, 3 žlice medu, ostrigovo omako, sol, poper, rižev kis in sezamovo olje. Nežno vmešajte kocke tofuja. Pokrijte in marinirajte približno 15 minut.
  3. Mariniran tofu enakomerno razporedite po pekaču. Pokapajte z olivnim oljem in pecite 20 minut. Tofu obrnite in pecite še 20 minut, da dobi lepo zlato-rjavo skorjo.
  4. V preostalo marinado vmešajte žlico medu in žlico sojine omake in dodajte koruzni škrob.
  5. V kozici na srednjem ognju marinado zagrejte in počasi dodajajte kocke tofuja. Zmes na hitro zavrite, dokler se ne zgosti. Posujte s sezamovimi semeni in postrezite z rižem.

Dober tek!