Vaša košarica je trenutno prazna!

Tofu s sezamom Odlično in medom
Sezamova semena so vsestransko uporabna in jih zaradi specifičnega, a nežnega okusa lahko uporabimo tako v sladkih kot v slanih jedeh.
Pripravili smo recept, ki ne vsebuje mesa, je pa poln odličnih azijskih okusov: tofu s sezamom in medom.
SESTAVINE:
- 1 blok odcejenega čvrstega tofuja, narezan na kocke
- 1+1 žlica sojine omake
- 1 žlička rdeče paprike v prahu
- 3+1 žlice medu
- 2 žlički ostrigove omake
- ½ žličke soli
- poper
- 1 žlica riževega kisa
- 1 žlička sezamovega olja
- 2 žlički koruznega škroba
- 2 žlici sezamovih semen Odlično
PRIPRAVA:
- Pečico ogrejte na 190° C. Naoljite pekač ali uporabite papir oz. silikon za peko.
- V posodi zmešajte žlico sojine omake, rdečo papriko, 3 žlice medu, ostrigovo omako, sol, poper, rižev kis in sezamovo olje. Nežno vmešajte kocke tofuja. Pokrijte in marinirajte približno 15 minut.
- Mariniran tofu enakomerno razporedite po pekaču. Pokapajte z olivnim oljem in pecite 20 minut. Tofu obrnite in pecite še 20 minut, da dobi lepo zlato-rjavo skorjo.
- V preostalo marinado vmešajte žlico medu in žlico sojine omake in dodajte koruzni škrob.
- V kozici na srednjem ognju marinado zagrejte in počasi dodajajte kocke tofuja. Zmes na hitro zavrite, dokler se ne zgosti. Posujte s sezamovimi semeni in postrezite z rižem.
Dober tek!