Oreščkasti bananini brownieji

Tokrat z vami delimo recept za oreščkaste bananine brownije – popolno kombinacijo naravno sladkih banan, oreščkov in temne čokolade. Ta recept je idealen za vse, ki iščete hitro pripravljene sladice brez preveč kompliciranja, a z ogromno okusa.

Sestavine (za pekač velikosti 30 x 20 cm):

120 g mandljevega masla Odlično
60 g stopljenega kokosovega olja ali (veganskega) masla
3 dovolj zrele velike banane
3 kokošja jajca ali nadomestek lanenih semen
1 žlička vanilijevega ekstrakta
+
60 g kokosovega sladkorja Bio Odlično
30 g pirine gladke moke
30 g mletih orehov Odlično
1 žlička pecilnega praška, 1 žlička sode bikarbone
½ žličke cimeta
mini ščepec soli
+
100 g temno čokoladnih koščkov
100 g nasekljanih pekan ali navadnih orehov Odlično

Postopek:

1 / MASA: V skledi združi zmečkane banane, jajca, maslo ali kokosovo olje, mandljevo maslo in vanilijo. Dodaj še vse suhe sestavine – moko, kokosov sladkor, pecilni prašek, sodo, cimet in pikico soli.

2/ PRAŽENI OREŠČKI: Oreščke na hitro suho prepraži na ponvi.

3/ PEKA: Pekač velikosti 30 x 20 cm obloži s peki papirjem. V bananino maso na rahlo primešaj še koščke čokolade in pražene orehe, pri tem jih nekaj prihrani za posip. Maso vlij v pripravljen pekač. Posuj s pestjo čokoladnih koščkov in orehov. Peci v vnaprej segreti pečici na 180 °C, 25 do 30 min. (Lahko narediš test z zobotrebcem: pecivo je pečeno, če v center zabodeš zobotrebec in ta pride ven čist.)

4 / SERVIRANJE: Pekač vzemi iz pečice in postavi na rešetko za 10 min, preden pecivo razrežeš na poljubno velike kose.

Recept je nastal v sodelovanju z Moniko Škorjanc (@earthlymonika).