Vaša košarica je trenutno prazna!

Goji jagode
Izvirajo iz Azije, od koder so jih do danes razširili tudi drugod po svetu.
V Evropi so jih v prodajo sprostili leta 2007, ko je bilo potrjeno, da ne spadajo med t. i. prehranske novosti.
Suhe goji jagode lahko jemo samostojno ali pa jih uporabimo za pripravo energijskih ploščic, granole, mešanic z oreški in drugim suhim sadjem ter podobno.
Odlične so tudi v sadno-zelenjavnh napitkih, smutijih in presnih sladicah, ki jim dajo svež kiselkast okus.
Odlične so v kombinaciji z zrni pravega kakava ali s čokolado (mlečno, temno ali presno).
Primerne so tudi za kuhanje juh in enolončnic, rižot in podobnih jedi.
Največ jih zraste na Kitajskem, v Tibetu in Mongoliji ter na področju Himalaje. Vzcvetijo običajno junija, dozorijo pa med julijem in oktobrom.
Spadajo v družino razhudnikovk – tako kot denimo krompir, paradižnik in jajčevci, rastejo pa na bodičastem grmu, ki lahko zraste do tri metre v višino.
Uporabljali so jih že v starodavni kitajski medicini, poznamo pa jih tudi pod imenom volčje jagode.
Olje iz jagod uporabljajo tudi za izdelavo kozmetičnih izdelkov.
V provinci Ningxiang jagode namočijo v vino, saj naj bi tako iz sadežev iztisnili še več hranilnih snovi.