Goji “rjavčki”

Sloviti “rjavčki” (ali brownies), ki jih poznamo predvsem iz ameriške kulture, so čedalje bolj priljubljeni tudi pri nas. Za vas smo našli nekoliko bolj zdravo različico, ki pa je zelo enostavna za pripravo.

Sestavine:
½ skodelice stopljenega kokosovega olja
1 skodelica kokosovega sladkorja
¼ skodelice stopljene temne čokolade
½ skodelice nesladkanega kakava v prahu
½ žličke soli
1 žlička vaniljevega ekstrakta
2 jajci
1/3 skodelice moke (po izbiri)
3 žlice jagod goji
3 žlice zdrobljenih kakavovih zrn
½ žlice soli

Priprava:
1. Pečico zagrejte na 180°C in obložite pekač s peki papirjem (če uporabljate silikonskega, ni potrebno).
2. V kokosovo olje vmešajte kokosov sladkor, stopljeno čokolado, kakav in sol. Dobro premešajte, da dobite enotno zmes.
3. Dodajte aromo vanilije in jajca ter spet dobro premešajte. Nato počasi dodajajte moko in mešajte, dokler ne izginejo vse morebitne grudice.
4. V maso previdno vmešajte po eno žlico kakavovih zrn in goji jagod.
5. Maso enakomerno razporedite po pekaču.
6. Pecite približno 20minut, nato maso posujte s preostankom goji jagod in kakavovih zrn ter pecite še 10 do 15minut, dokler robovi ne odstopijo od papirja.
7. Pečene rjavčke posujte še z malo soli in jih popolnoma ohladite, nato jih razrežite na poljubne kose in ponudite.

 

Pa dober tek!