Vaša košarica je trenutno prazna!

Focaccia s šparglji in tartufi
TESTO:
– 1 manjša čebula, narezana in prepražena na olivnem olju
– 50 g bele moke
– 100 g polnozrnate moke
– ščep soli oz.po okusu
– 1 žlica olivnega olja
– 1 suh paradižnik, narezan na majhne koščke in prepražen skupaj s čebulo
– 1 žlička sončničnih semen Odlično
– 1 žlička lanenih semen Odlično
– 1 žlička sezama Odlično
– 1 žlička celega maka Odlično
– 1 žlička orehov Odlično, nasekljanih na drobne koščke
– 1 žlička črnega sezama
– pol žličke soli
– pol vrečke suhega kvasa
– voda
Vse sestavine zmešamo in zgnetemo v testo. Pustimo vzhajati v pokriti posodi približno 30 minut. Testo nato tanko razvlečemo čez papir za peko.
NADEV:
– pol lončka kisle smetane
– poper
– pol žličke česna v prahu
– 2 žlici naribanega sira
– pol tartufa, narezanega na tanke rezine (ali žličko tartufate)
– pol zavitka špargljev
– 20 g pistacije Odlično
Kislo smetano začinimo s poprom in mletim česnom, vmešamo nariban sir in vse skupaj na tanko premažemo po testu. Po površini razporedimo šparglje in tartufe in posujemo s pistacijami. Pečemo na 195 – 200°C približno 15 minut.
Dober tek!