Focaccia s šparglji in tartufi

TESTO:

– 1 manjša čebula, narezana in prepražena na olivnem olju

– 50 g bele moke

– 100 g polnozrnate moke

– ščep soli oz.po okusu

– 1 žlica olivnega olja

– 1 suh paradižnik, narezan na majhne koščke in prepražen skupaj s čebulo

– 1 žlička sončničnih semen Odlično

– 1 žlička lanenih semen Odlično

– 1 žlička sezama Odlično

– 1 žlička celega maka Odlično

– 1 žlička orehov Odlično, nasekljanih na drobne koščke

– 1 žlička črnega sezama

–  pol žličke soli

– pol vrečke suhega kvasa

– voda

Vse sestavine zmešamo in zgnetemo v testo. Pustimo vzhajati v pokriti posodi približno 30 minut. Testo nato tanko razvlečemo čez papir za peko.

NADEV:

– pol lončka kisle smetane

– poper

– pol žličke česna v prahu

– 2 žlici naribanega sira

– pol tartufa, narezanega na tanke rezine (ali žličko tartufate)

–  pol zavitka špargljev

– 20 g pistacije Odlično

Kislo smetano začinimo s poprom in mletim česnom, vmešamo nariban sir in vse skupaj na tanko premažemo po testu. Po površini razporedimo šparglje in tartufe in posujemo s pistacijami. Pečemo na 195 – 200°C približno 15 minut.

 

Dober tek!