Vaša košarica je trenutno prazna!

Biryani z indijskimi oreščki in rozinami
SESTAVINE:
– skodelica basmati riža
– drobno narezana čebula
– žlica rumene curry paste
– cvetača, brokoli in grah (po okusu, vsega skupaj vsaj dve skodelici)
– v terilniku strte začimbe (sol, kurkuma, seme koriandra, seme janeža)
– 30 g indijskih oreščkov Odlično
– pest rozin Odlično
– jogurt
POSTOPEK:
1. Basmati riž skuhamo in odcedimo.
2. Na olju prepražimo čebulo in dodamo curry pasto ter mešanico začimb.
3. Na čebulo stresemo narezano zelenjavo, zalijemo z malo vode in dušimo, dokler se ne zmehča.
4. V višji pekač izmenjaje po plasteh nalagamo zelenjavno mešanico in riž, na vrhu pa potresemo indijske oreščke in rozine.
5. Pečemo v pečici na 180°C približno 20 minut oziroma tako dolgo, da se riž in oreščki lepo zapečejo.
6. Postrežemo z žlico ali dvema jogurta.
Dober tek!