Biryani z indijskimi oreščki in rozinami

SESTAVINE:

– skodelica basmati riža

– drobno narezana čebula

– žlica rumene curry paste

– cvetača, brokoli in grah (po okusu, vsega skupaj vsaj dve skodelici)

– v terilniku strte začimbe (sol, kurkuma, seme koriandra, seme janeža)

– 30 g indijskih oreščkov Odlično

– pest rozin Odlično

– jogurt

POSTOPEK:

1. Basmati riž skuhamo in odcedimo.

2. Na olju prepražimo čebulo in dodamo curry pasto ter mešanico začimb.

3. Na čebulo stresemo narezano zelenjavo, zalijemo z malo vode in dušimo, dokler se ne zmehča.

4. V višji pekač izmenjaje po plasteh nalagamo zelenjavno mešanico in riž, na vrhu pa potresemo indijske oreščke in rozine.

5. Pečemo v pečici na 180°C približno 20 minut oziroma tako dolgo, da se riž in oreščki lepo zapečejo.

6. Postrežemo z žlico ali dvema jogurta.

Dober tek!