Odlični (donuts) krofki iz pečice
Le komu niso všeč majhni krofki, ja, tisti "donuts", z luknjo na sredini.
Ana (@gudafuda) je za nas pripravila recept za odlične krofke (donuts) iz pečice, oblite s čokolado in posute z oreščki in sadjem. Nujno jih moraš poskusiti.
Za pripravo krofkov potrebuješ:
- 60 g mletih lešnikov,
- 30 g mletih orehov,
- 30 g mletega kokosa,
- 60 g mletih mandljev,
- 100 g pirine polnozrnate moke,
- 2 žlički vinskega kamna,
- 40 g kokosovega sladkorja,
- 2 jajci,
- 1 dl 100 % pomarančnega soka,
- 3 žlice agavinega sirupa,
- 85 g namaza iz indijskih oreščkov in
- 1 banana
Preliv in posip:
- 200 g poljubne čokolade brez dodanega sladkorja
- 2 žlički deviškega kokosovega olja
- posip po želji, mi smo izbrali pistacijo
Priprava:
V večjo skledo stresi mlete lešnike, mlete orehe, mleti kokos, mlete mandlje, polnozrnato pirino
moko in vinski kamen ter vse skupaj z žlico dobro premešaj.
V kuhinjskega robota (lahko uporabiš tudi ročni električni mešalnik) stresi kokosov sladkor in
jajci ter pri najvišji hitrosti mešaj nekaj minut. Dodaj pomarančni sok, agavin sirup, maslo
indijskih oreščkov, pretlačeno banano in mešaj toliko časa, da nastane enotna zmes.
V zmes stresi mešanico suhih sestavin in pri nižji hitrosti dobro premešaj.
Model za krofe dobro namasti. Najbolje bo, če uporabiš pršilo za namastitev pekačev, lahko pa
ga premažeš tudi z maslom ali kokosovim oljem. Zmes s pomočjo vrečke za dresiranje nadevaj
v pekač (ne do vrha) in peci 12 minut na 170 °C.
Nad vodno soparo stopi čokolado (lahko uporabiš tudi mikrovalovno pečico), ji dodaj kokosovo
olje in dobro premešaj. Krofe pomoči v stopljeno čokolado in jih takoj posuj s posipom po želji -
lahko uporabiš jedilno cvetje, koščke oreščkov ali liofilizirano sadje.
Zdaj jih pa hitro napadi!
Avtor recepta: Ana Lajlar (Instagram: @gudafuda)