Matcha cheesecake

Kategorija
Recepti

Postopek:

Za osnovo v multipraktiku zmelješ skodelico mandljev, da postane moki podobna zadeva. Dodaš še eno skodelico  mandljev, en paket datljev in dve žlici stopljenega kokosovega masla. Zmelješ, da nastane takšna bolj groba tekstura. Maso daš v pekač obložen s peki papirjem in s prsti pritisneš ob dno in ob rob.

Za nadev čez noč namakaš dve skodelici in pol indijskih oreščkov v vodi. Pred uporabo jih odcediš in spereš, daš v blender ter jim dodaš tri žlice kokosovega jogurta, sok ene limone, pol skodelice javorjevega sirupa in ščep soli. V blenderju zmelješ, da nastane zelo gladek in kremast nadev. Poskusiš in po želji dodaš še kaj.

2/3 nadeva preliješ na osnovo, 1/3 pa dodaš žličko matche. Zblendaš in vliješ k preostalemu nadevu, ter se poigraš z belo-zelenimi vzorci. Cheesecake postavi vsaj za dve uri v skrinjo, pred serviranjem pa ga pusti 20 min na sobni temperaturi.

Potrebuješ:

Osnova:

  • 2 skodelici mandljev Odlično
  • 200g suhih datljev Odlično
  • 2 žlici kokosovega masla

Nadev:

  • 2 ½ skodelici indijskih oreščkov Odlično
  • sok ene limone
  • pol skodelice javorjevega sirupa
  • 3 žlice kokosovega jogurta
  • ščep soli

Za Odlično je svojo verzijo Matcha deserta pripravila Petra Križanec.