Lečina juha s kokosovim mlekom
Tamara (@t_as_tasty) je z nami delila recept za lečino juho s kokosovim mlekom. Ta kremasta in hranljiva juha je popolna izbira za hladnejše dni, saj združuje bogate okuse rdeče leče in eksotično noto kokosovega mleka. Spodaj najdete podroben recept, da boste lahko tudi sami uživali v tej okusni in zdravi jedi.
Sestavine:
- 350 gramov Bio rdeče leče Bio Odlično
- 3 dl paradižnikovega pireja
- 7 dl jušne osnove
- pol rdeče paprike
- 1 rdeča čebula
- 1 steblo listnate zelene
- 1 konzerva kokosovega mleka (400 ml)
- 1 čajna žlička koriandra
- pol čajne žličke mlete kumine
- Olivno olje
- Sol
- Poper
- Dodatki po želji: jogurt, čili, peteršilj, rezina limone, …
Navodila:
Na olivnem olju prepražimo nasekljano rdečo čebulo, da se obarva in zmehča. Dodamo nasekljano rdečo papriko in steblo zelene. Nato vlijemo paradižnikov pire in pa jušno osnovo ter par minut pokuhamo.
Dodamo začimbe: poper, kumino in koriander.
Rdečo lečo speremo in dodamo v juho. Kuhamo nekje 10 minut, da se jed zgosti, nato pa vmešamo še kokosovo mleko in kuhamo še nekje 10 minut, da leča ni več trda. Previdno, da se čisto ne razkuha.
Če se jed preveč zgosti, lahko dodamo malo vode.
Na koncu poskusimo in po potrebi še solimo, popramo.
Juho postrežemo vročo in jo obogatimo z dodatki kot so: jogurt, peteršilj, čili, limonin sok in drugo.
Recept je nastal v sodelovanju s Tamaro Lesinšek, ki na družbenih omrežjih ustvarja pod imenom @t_as_tasty. Njene recepte lahko spremljate tudi na njeni spletni strani tastasty.com.