Hruške z mandlji in rozinami thompson Odlično
Radi imamo jesen, ko se listje obarva v najlepše barve, na mizi pa se znajdejo številni domači pridelki, polni okusa in vitaminov. Če imate na zalogi sladke hruške, predlagamo odlično in hitro pripravljeno sladico z mandlji in rozinami.
SESTAVINE:
- zrele hruške (1 na osebo)
- pest mandljev Odlično
- nekaj rozin thompson Odlično
- žlica medu
- mleti cimet
POSTOPEK:
1. Hruške operemo, osušimo s papirnato brisačo in prerežemo na pol.
2. S pomočjo žličke izdolbemo semena in nitaste dele peclja.
3. Hruške naložimo v pekač in posujemo s cimetom.
4. Mandlje damo v plastično vrečko in jih s kozarcem grobo zdrobimo.
5. Hruške obložimo z rozinami in posujemo z zdrobljenimi mandlji.
6. Vse skupaj pokapamo z medom in pečemo približno 20 minut v pečici, ogreti na 180 - 200°C.
Dober tek!