Hruške z mandlji in rozinami thompson Odlično

Kategorija
Recepti

Radi imamo jesen, ko se listje obarva v najlepše barve, na mizi pa se znajdejo številni domači pridelki, polni okusa in vitaminov. Če imate na zalogi sladke hruške, predlagamo odlično in hitro pripravljeno sladico z mandlji in rozinami.

SESTAVINE:

- zrele hruške (1 na osebo)

- pest mandljev Odlično

- nekaj rozin thompson Odlično

- žlica medu

- mleti cimet

POSTOPEK:

1. Hruške operemo, osušimo s papirnato brisačo in prerežemo na pol.

2. S pomočjo žličke izdolbemo semena in nitaste dele peclja.

3. Hruške naložimo v pekač in posujemo s cimetom.

4. Mandlje damo v plastično vrečko in jih s kozarcem grobo zdrobimo.

5. Hruške obložimo z rozinami in posujemo z zdrobljenimi mandlji.

6. Vse skupaj pokapamo z medom in pečemo približno 20 minut v pečici, ogreti na 180 - 200°C.

Dober tek!