Granola s suhim ananasom

Kategorija
Recepti

Pred kratkim smo že delili recept za Granolo s suhim ananasom, tokrat pa objavljamo še Evino različico, ki je prav tako krasna. 

Za pripravo granole potrebuješ:

Postopek:

  1. Pečico segrejemo na 180°C in velik pekač za peko obložimo s peki papirjem.
  2. Namaz iz oreščkov, sirup, vanilijo in sol damo v posodo in premešamo.
  3. V večji ločeni posodi zmešamo vse ostale sestavine (brez dodatkov).
  4. Mokre sestavine dodamo k suhim in premešamo le toliko, da se vse sestavine namočijo in sprimejo.
  5. Granolo stresemo na pekač za peko in jo razporedimo v eno plast.
  6. Trik: če želimo večje koščke granole, plast z rokami potlačimo ob pekač, da se sprime v ploščo.
  7. Pečemo cca 15-20, da se obarva zlato-rjavo in so robovi malce zapečeni.
  8. Počakamo, da se granola popolnoma ohladi preden jo nalomimo in vmešamo izbrane dodatke. Shranjujemo v dobro zaprti posodi na sobni temperaturi do 10 dni.

Recept je nastal v sodelovanju z Eva Sušin (@susiiiiin).