Enolončnica z lečo in sončničnimi semeni
Kategorija
Recepti
Sestavine:
1 žlička olivnega olja
1 velika čebula
2 stroka česna
3 žlice sončničnih semen
200 g korenja
1 manjši gomolj zelene
100 g zelene leče
2 pločevinki nasekljanih paradižnikov
1.5 l zelenjavne jušne osnove
2 žlički sladke paprike
1 žlička dimljene paprike
2 žlici italijanske mešanice začimb
Sol
Poper
Postopek:
- Drobno nasekljaj čebulo in česen. Korenje in zeleno nareži na majhne kocke. Zeleno lečo dobro speri s hladno vodo in odcedi.
- V večji posodi segrej olivno olje in na hitro popraži čebulo in česen do zlatorumene barve.
- Dodaj sončnična semena, korenje in zeleno ter na srednjem ognju praži 8 do 10 minut, občasno premešaj.
- Dodaj oprano zeleno lečo, nasekljane paradižnike, zalij z jušno osnovo in dodaj začimbe. Soli in popraj po okusu.
- Pokrito kuhaj 20 do 30 minut oz. toliko časa, da je leča popolnoma kuhana.
- Postrezi s kuskusom ali kosom kruha in svežim peteršiljem.
Opomba: Recept zadostuje za 7-8 porcij, zato ga lahko pripraviš vnaprej in ostanek shraniš v skrinjo.
Recept je nastal v sodelovanju s Katrin (@hranazapticke).