Domača granola

Kategorija
Recepti

Sestavine:

- 1 do 2 skodelici ovsenih kosmičev

- pest mandljev Odlično, grobo narezanih

- pest brusnic sladkanih z ananasovim sokom Odlično

- pest indijskih oreščkov Odlično, grobo narezanih

- žlička mletega cimeta

- žlička vaniljevega ekstrakta

- nekaj žlic medu oz. javorjevega ali agavinega sirupa

- pest presnega suhega grozdja Tasty

Postopek:

Vse sestavine (razen grozdja) zmešamo v enakomerno zmes. Količino medu oziroma sirupa prilagajamo tako, da je masa rahlo navlažena, ne pa preveč tekoča. Zmes razporedimo po pekaču in jo pečemo v pečici, ogreti na 180°C, dokler ne dobi lepe zlato-rjave barve. Med peko lahko maso nekoliko premešamo z lopatko.

Ko se granola ohladi, vmešamo presno grozdje in preložimo v posodo s pokrovom.

Dober tek!