Vaša košarica je trenutno prazna!

Velika palačinka z jabolkami in pekan orehi
Iščete slasten in hranljiv zajtrk ali sladico, ki bo navdušil tako vas kot vaše najdražje? Predstavljamo vam recept za Veliko palačinko z jabolkami in orehi, ki združuje bogate okuse naravnih sestavin in skrbno izbrane izdelke. V tej recepturi smo uporabili naš kokosov sladkor za nežno sladkost, kremast mandljev namaz za popolno mehkobo ter hrustljave pekan orehe, ki dodajo okusno teksturo. Ta čudovita palačinka vas bo navdušila s preprosto pripravo in pristnimi sestavinami, ki jih boste z veseljem uporabili znova in znova!
Sestavine (za eno veliko ponev):
MASA:
3 velika jajca
400 ml (rastlinskega) mleka
1 žlička vanilije
4 žlice rahlo stopljenega masla ali kokosovega olja
+
180 g (pirine) gladke moke
1 žlička pecilnega praška
4 žlice bio kokosovega sladkorja
1 žlička cimeta
½ žličke salt
KARAMELIZIRANE JABOLKE:
3 srednje velika jabolka
2 žlice masla ali kokosovega olja
3 žlice javorjevega sirupa ali cvetličnega medu
½ žličke cimeta
pest pekan orehov
mandljevo maslo
Postopek:
1 / MASA: Za začetek v večji skledi združi vse mokre sestavine – jajca, mleko, vanilijo in stopljeno maslo ali kokosovo olje. Dodaj še mešanico vseh suhih sestavin – pirina gladka moka, pecilni prašek, kokosov sladkor, cimet in sol. Vse skupaj narahlo zmešaj v gladko maso (znebi se grudic, sicer pa z mešanjem ne pretiravaj).
2 / KARAMELIZIRANE JABOLKE: Jabolka olupi in nareži na rezine. Uporabi ponev primerno za peko v pečici in na njej segrej 2 žlici masla ali kokosovega olja. Dodaj še 3 žlice javorjevega sirupa, pol žličke cimeta in takoj za tem še jabolka ter pekan orehe. Kuhaj cca. 3 min, da se jabolka nekoliko zmehčajo in prijetno zadišijo.
3 / PEKA: Čez jabolke in orehe prelij pripravljeno maso. Ponev postavi v vnaprej segreto pečico na 180 C in peci 20-25 min. Da se prepričaš, če je dovolj pečeno, lahko narediš test z zobotrebcem.
Ko presodiš, da je bilo peke dovolj, vzameš ponev iz pečice in si pomagaš z vlažnim krožnikom, da jo prekucneš okoli. Vse skupaj preliješ le še z mandljevim maslom in razrežeš na poljubno velike kose.
Recept je nastal v sodelovanju z Moniko Škorjanc (@earthlymonika).