Vaša košarica je trenutno prazna!

Veganski cheesecake z breskvami
Spodnji recept je kot nalašč za dolge poletne dni.
Sestavine za spodnjo plast:
- 150 g mandljev Odlično
- 100 g dateljnov brez dodanega sladkorja Odlično
- ščep soli
- 1 žlička cimeta
- 10 g bio kokosovega sladkorja bioOdlično
- 2 žlici vode
Sestavine za srednjo plast:
- 300 g indijskih oreščkov Odlično
- 40 g kokosovega olja
- 30 g javorjevega sirupa
- 2 žlici bio kokosovega sladkorja bioOdlično
- 1 žlička vanilije
- 100 g kokosovega mleka iz pločevinke
- 2 žlici limoninega soka
Sestavine za preliv:
- 2 breskvi
- 1 žlica chia semen
Postopek:
Indijske oreščke čez noč namoči v vodi, da se zmehčajo, zjutraj jih odcedi in speri s svežo vodo.
S papirjem za peko obloži pekač za torto premera 18 cm.
V multipraktiku zmešaj mandlje, dateljne, sol, cimet in kokosov sladkor. Postopoma dodajaj vodo, da se masa sprime in jo lahko enakomerno razporediš na dno pekača. Postavi v hladilnik in pripravi naslednjo plast.
V multipraktik stresi namočene in oprane indijske oreščke, kokosovo olje, javorjev sirup, kokosov sladkor, vanilijo, kokosovo mleko in limonin sok. Mešaj do gladke zmesi. Zlij preko prve plasti in z lopatko enakomerno poravnaj. Postavi v hladilnik in pripravi še zadnjo plast.
Na koncu v blenderju zmešaj dve breskvi in chia semena, po želji dodaj še kokosov sladkor. Prelij čez prejšnjo plast in vse skupaj postavi v hladilnik vsaj za 4 ure.
Recept je pripravila Katrin @hranazapticke.