Veganski cheesecake z breskvami

Spodnji recept je kot nalašč za dolge poletne dni.

Sestavine za spodnjo plast:

Sestavine za srednjo plast:

  • 300 g indijskih oreščkov Odlično
  • 40 g kokosovega olja
  • 30 g javorjevega sirupa
  • 2 žlici bio kokosovega sladkorja bioOdlično
  • 1 žlička vanilije
  • 100 g kokosovega mleka iz pločevinke
  • 2 žlici limoninega soka

Sestavine za preliv:

  • 2 breskvi
  • 1 žlica chia semen

Postopek:

Indijske oreščke čez noč namoči v vodi, da se zmehčajo, zjutraj jih odcedi in speri s svežo vodo.

S papirjem za peko obloži pekač za torto premera 18 cm.

V multipraktiku zmešaj mandlje, dateljne, sol, cimet in kokosov sladkor. Postopoma dodajaj vodo, da se masa sprime in jo lahko enakomerno razporediš na dno pekača. Postavi v hladilnik in pripravi naslednjo plast.

V multipraktik stresi namočene in oprane indijske oreščke, kokosovo olje, javorjev sirup, kokosov sladkor, vanilijo, kokosovo mleko in limonin sok. Mešaj do gladke zmesi. Zlij preko prve plasti in z lopatko enakomerno poravnaj. Postavi v hladilnik in pripravi še zadnjo plast.

Na koncu v blenderju zmešaj dve breskvi in chia semena, po želji dodaj še kokosov sladkor. Prelij čez prejšnjo plast in vse skupaj postavi v hladilnik vsaj za 4 ure.

Recept je pripravila Katrin @hranazapticke.