Veganske borovničeve rezine

Veganske borovničeve rezine vsebujejo kremast nadev iz indijskih oreščkov, podlago iz kokosa, datljev in pekan orehov in okusen borovničev preliv. NIso pečene, so brez glutena in so prijetno osvežujoče za vroče poletne dni. Okus pa je res odličen.

SESTAVINE:

Podlaga:

Nadev:

  • 1 ½ skodelice surovih indijskih oreščkov, namočenih v vodi vsaj 4 ure ali čez noč ali kuhanih 10 minut

  • ¾ skodelice kokosove smetane iz pločevinke polnomastnega kokosovega mleka, samo smetana

  • ¼ skodelice javorjevega sirupa

  • 2 žlici kokosovega olja, trdno

  • 1 čajna žlička svežega limoninega soka

  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta

Borovničev preliv:

  • 1 skodelica svežih borovnic

  • 1 žlica javorjevega sirupa

  • 1 čajna žlička limoninega soka

Priprava:

  1. Kvadratni pekač velikosti cca. 20 x 20 cm obloži s peki papirjem in ga daj na stran.

  2. Sestavine za podlago (kokos, orehi, datlji in morska sol) zmelji v kuhinjskem robotu ali mini sekljalniku, dokler se datlji ne spremenijo v lepljivo pasto, ki drži sestavine za podlago skupaj.

  3. Zmes enakomerno razporedi po pekaču. Med pripravo nadeva pekač postavi v zamrzovalnik.

  4. Zmešaj sestavine za nadev (namočene indijske oreščke, kokosovo kremo, javorjev sirup, kokosovo olje, limonin sok in vanilijo) v hitrem mešalniku ali kuhinjskem robotu, dokler ne postane kremasto.

  5. Nadev prelij čez podlago in ga enakomerno razporedi po pekaču.

  6. V majhno ponev dodaj borovnice, javorjev sirup in limonin sok in kuhaj na srednjem ognju 7-8 minut, dokler se ne začne gostiti in občasno premešaj. Ko nastane borovničeva omaka, jo z žlico razporedi po nadevu – naredi kupčke, ki jih potem s palčko razmaži narazen, da nastanejo različni vzorci.

  7. Pekač postavi v zamrzovalnik za vsaj 4 ure ali čez noč.

Pecivo lahko shraniš v nepredušni posodi ali v vrečki, primerni za zamrzovanje, v zamrzovalniku do 3 mesece. Zaužijemo jih lahko neposredno iz zamrzovalnika ali jih odmrznemo 5-10 minut pred zaužitjem.