Vaša košarica je trenutno prazna!

Tropska granola s suhim ananasom in papajo
Aloha! Danes vam predstavljamo preprost recept za tropsko granolo, ki bo vašemu zajtrku ali malici dodal eksotično noto. Uporabili smo kandirani ananas in pasijonko, da boste lahko uživali v okusih tropskega raja kar doma.
Za pripravo granole potrebuješ:
-
3 skodelice ovsenih kosmičev
-
1/3 skodelice kokosovega olja
-
1/3 skodelice medu (ali javorjevega sirupa)
-
1 skodelica pekan orehov, sesekljana
-
250 g Mega mixa Odlično
-
1 skodelica posušenih kokosovih čipov ali kosmičev
-
1/2 skodelice Kokosove moke Odlično
-
1/2 skodelice Zlatih rozin Odlično
Priprava:
Pečico segrejte na 150°C in obložite pekač s peki papirjem ali silikonsko podlogo za peko. Ovsene kosmiče dajte v veliko skledo. V drugi skledi skupaj segrejte kokosovo olje in med, približno 30 sekund na visoki temperaturi. Zmešajte, nato zmes prelijte čez ovsene kosmiče in temeljito premešajte. Dodajte sesekljane pekan orehe.
Mešanico granole v enakomernem sloju razporedite po pekaču, nato postavite v pečico za 40 minut, pri čemer granolo vsakih 15 minut premešajte. Vzemite granolo iz pečice in pustite, da se ohladi 10 minut, preden vanjo dodate posušen narezan posušen ananas in papajo, kokosov čips, kokosovo moko in zlate rozine. Mi smo granolo pekli 40 minut, da je lepo rjavo zapečena in hrustljava. Če imaš raje manj pečeno, jo vzemi iz pečice že prej.
Ko se granola popolnoma ohladi, jo shranite v nepredušni posodi pri sobni temperaturi, da ostane sveža od 1 tedna do 10 dni.
Recept zahteva, da je mešanica sladkana z medom, vendar jo lahko popolnoma nadomestite z javorjevim sirupom, da ta recept postane veganski.
Granola se odlično poda k jogurtom, zaradi kandiranega sadja je hitra in okusna energijska malica.
Nasvet: V kolikor se ti ne ljubi rezati ananasa in papaje, lahko Mega mix Odlično nadomestiš s Tropskim suhim sadjem Odlično, le da so koščki potem malo večji.