Trojno čokoladni piškoti z blanširanimi mandlji

Pripravite si hrustljave domače piškote, polne bogatih okusov čokolade in mandljev. Preprost recept, ki združuje skrbno izbrane sestavine za popolno ravnovesje med sladkostjo in teksturo. Idealni za razvajanje ali sladko darilo!

Sestavine (za 1 pekač piškotov):

175 g gladke moke
1 žlička pecilnega praška
80 g blanširsanih mandljev Odlično (nasekljanih)
50 g poljubne temne čokolade (narezane na majhne koščke)
50 g poljubne bele cokolade (narezane na majhne koščke)
150 g masla (zmehčanega na sobni temperaturi)
100 g sladkorja
1 jajce
½ žličke vanilijevega ekstrakta
¼ žličke soli
+
20 g blanširsanih mandljev Odlično (nasekljanih)
100 g poljubne mlečne čokolade (narezane na majhne koščke)

Postopek:

1 / SUHE SESTAVINE: S pomočjo cedila presejemo moko in pecilni prašek. Primešamo koščke temne in bele čokolade ter nasekljane blanširane mandlje.

2 / MOKRE SESTAVINE: V drugi posodi penasto zmiksamo zmehčano maslo in sladkor. Dodamo jajce, vanilijo in pikico soli. Suhe sestavne dodamo k mokrim in zgnetemo v testo, ki ga postavimo v hladilnik za približno 1 uro.

3 / PEKA PIŠKOTOV: Večji pekač obložimo s peki paprijem in iz mase oblikujemo enamokerno velike kroglice. Pomagamo si s koščkom peki papirja in kozarcem, da jih nekoliko sploščimo. Posujemo jih s preostankom nasekljanih blanširanih mandljev in jih pečemo v vnaprej segreti pečici na 180 °C, 15 min.

4 / SERVIRANJE: Na vodni  kopeli stopimo 100 g poljubne mlečne čokolade in z njo oblijemo vsakega od piškotov.

Recept je nastal v sodelovanju z Moniko Škorjanc: @earthlymonika.