Vaša košarica je trenutno prazna!

Solata iz belega fižola
Tamara (@t_as_tasty) je pripravila recept za preprosto in okusno solato iz belega fižola. Sama pravi, da jo vnaprej pripravi v večji količini in shrani v posodi ter jo ima tako pripravljeno kot dodatek različnim jedem. Super paše h kosu popečenega mesa, hrenovkam, perutničkam, klobasam itd. K solati sta dodana paradižnik in kumara, za malo svežine in teksture.
Sestavine:
- 400 gramov suhega belega fižola Odlično
- 1 rdeča čebula
- 200 gramov paradižnika
- 180 gramov kumare
- 1 šopek svežega peteršilja
- 1 stroka česna
- 2 čajni žlički soli
- Poper
- 1 dl olivnega olja
- 0,5 dl jabolčnega kisa
Priprava:
Fižol speremo in namočimo v vodi za vsaj 2 uri. Nato vodo odlijemo in nalijemo novo ter fižol skuhamo do mehkega (okoli 35 minut) v soljeni vodi. Odcedimo in pustimo, da se ohladi.
Iz njega pripravimo solato tako, da v posodo damo fižol, na kocke narezano svežo kumaro, paradižnike, na tanko narezano čebulo in pa nasekljan peteršilj.
S skodelici premešamo preliv (olje, kis, sol, strt česen in poper) ter z njim prelijemo zelenjavo.
Dobro premešamo, ohladimo in postrežemo.