Solata iz belega fižola

Tamara (@t_as_tasty) je pripravila recept za preprosto in okusno solato iz belega fižola. Sama pravi, da jo vnaprej pripravi v večji količini in shrani v posodi ter jo ima tako pripravljeno kot dodatek različnim jedem. Super paše h kosu popečenega mesa, hrenovkam, perutničkam, klobasam itd. K solati sta dodana paradižnik in kumara, za malo svežine in teksture.

Sestavine:

  • 400 gramov suhega belega fižola Odlično
  • 1 rdeča čebula
  • 200 gramov paradižnika
  • 180 gramov kumare
  • 1 šopek svežega peteršilja
  • 1 stroka česna
  • 2 čajni žlički soli
  • Poper
  • 1 dl olivnega olja
  • 0,5 dl jabolčnega kisa

Priprava:

Fižol speremo in namočimo v vodi za vsaj 2 uri. Nato vodo odlijemo in nalijemo novo ter fižol skuhamo do mehkega (okoli 35 minut) v soljeni vodi. Odcedimo in pustimo, da se ohladi.
Iz njega pripravimo solato tako, da v posodo damo fižol, na kocke narezano svežo kumaro, paradižnike, na tanko narezano čebulo in pa nasekljan peteršilj.
S skodelici premešamo preliv (olje, kis, sol, strt česen in poper) ter z njim prelijemo zelenjavo.
Dobro premešamo, ohladimo in postrežemo.