Vaša košarica je trenutno prazna!

“Snickers” kocke s karameliziranimi arašidi
- 150 g ovsene moke (mleti ovseni kosmiči)
- 40 ml javorjevega sirupa
- 80 ml mleka
Datljeva karamela:
- 10 datljev medjool
- 3 žlice arašidovega namaza
- 1 žlička arome vanilije
Karamelizirani arašidi:
- 70 g arašidov
- 2 žlici bio kokosovega sladkorja
- 1 žlička vode
Čokoladni obliv:
- 200 g temne čokolade
- 1 žlica kokosovega olja
Najprej pripravimo osnovo – v posodi zmešamo ovseno moko, javorjev sirup in mleko. Kompaktno zmes enakomerno razporedimo po pekaču in postavimo na hladno.
Sledi priprava datljeve karamele. V blenderju zmešamo datlje, arašidovo maslo in vanilijo, maso pa razporedimo čez osnovo in znova postavimo na hladno.
Za pripravo karameliziranih arašidov na žlički vode raztopimo kokosov sladkor, da se rahlo karamelizira, nato pa dodamo arašide. Ko so enakomerno obdani s karamelo, jih razporedimo po datljevi plasti. Vse skupaj postavimo v zamrzovalnik za približno eno uro, da se dobro ohladi in učvrsti.
Nato narežemo na kocke, ki jih oblijemo s stopljeno čokolado. Po vrhu lahko posujemo še malo grobe soli za popoln kontrast okusov, potem pa samo še… uživamo v domačem Snickersu!
Recept je nastal v sodelovanju z @dobrojemo.