Vaša košarica je trenutno prazna!

Prekmurska gibanica v kozarcu
Imaš željo po prekmurski gibanici pa nimaš volje za zamudno pripravo? Te slastne slovenske specialitete se lahko lotiš tudi malo drugače – v kozarcu! Poleg enostavne priprave, je brez peke in res odličnega okusa.
Za pripravo potrebuješ:
-
100 g mletih orehov
-
80 g mletega maka
-
150 g indijskih oreščkov
-
1 bio limona (sok in lupinica)
-
6 žlic agavinega sirupa ali medu
-
¼ žličke cimeta
-
½ žličke mlete vanilije (ali 1 žlička v. ekstrakta)
-
2 jabolki
Postopek priprave:
01. MAKOV NADEV: Mak združimo s četrt žličke mlete vanilije (ali pol žličke v. ekstrakta) in 2 žlicama agavinega sirupa. Vse skupaj zmiksamo in postavimo na stran.
02. OREHOV NADEV: Orehe združimo s četrt žličke mlete vanilije (ali pol žličke v. ekstrakta) in 2 žlicama agavinega sirupa. Vse skupaj zmiksamo in postavimo na stran.
03. KREMA IZ INDIJSKIH OREŠČKOV: Indijske oreščke združimo s 4 žlicami limoninega soka, 1 žlico limonine lupinice, 2 žlicama agavinega sirupa in toliko vode, da dobimo mehko kremo.
04. JABOLČNI NADEV: Jabolka olupimo in naribamo, zmešamo z žličko cimeta in žličko limoninega soka.
05. Količine razporedimo po kozarcih (prilagodimo jih velikosti kozarcev). Razporedimo jih v naslednjem zaporedju: makov nadev, krema, orehov nadev in jabolka – zaporedje ponavljamo dokler ne napolnimo kozarcev, zaključimo pa s kremo in makovimi zrnci na vrhu.
Prijetno sladkanje!
Recept je nastal v sodelovanju z Moniko Škorjanc (Instagram: @earthlymonika).