Prekmurska gibanica v kozarcu

Imaš željo po prekmurski gibanici pa nimaš volje za zamudno pripravo? Te slastne slovenske specialitete se lahko lotiš tudi malo drugače – v kozarcu! Poleg enostavne priprave, je brez peke in res odličnega okusa.

Za pripravo potrebuješ:

Postopek priprave:

01. MAKOV NADEV: Mak združimo s četrt žličke mlete vanilije (ali pol žličke v. ekstrakta) in 2 žlicama agavinega sirupa. Vse skupaj zmiksamo in postavimo na stran.

02. OREHOV NADEV: Orehe združimo s četrt žličke mlete vanilije (ali pol žličke v. ekstrakta) in 2 žlicama agavinega sirupa. Vse skupaj zmiksamo in postavimo na stran.

03. KREMA IZ INDIJSKIH OREŠČKOV: Indijske oreščke združimo s 4 žlicami limoninega soka, 1 žlico limonine lupinice, 2 žlicama agavinega sirupa in toliko vode, da dobimo mehko kremo.

04. JABOLČNI NADEV: Jabolka olupimo in naribamo, zmešamo z žličko cimeta in žličko limoninega soka.

05. Količine razporedimo po kozarcih (prilagodimo jih velikosti kozarcev). Razporedimo jih v naslednjem zaporedju: makov nadev, krema, orehov nadev in jabolka – zaporedje ponavljamo dokler ne napolnimo kozarcev, zaključimo pa s kremo in makovimi zrnci na vrhu.

Prijetno sladkanje!

Recept je nastal v sodelovanju z Moniko Škorjanc (Instagram: @earthlymonika).