Vaša košarica je trenutno prazna!

‘Pizza’ opečenci
Pica žepki in pica toasti so eden izmed najljubših ‘snackov’ iz otroštva. Monika Škorjanc je ustvarila polnovrednejšo verzijo teh priljubljenih prigrizkov. S pomočjo kruha z drožmi je preoblikovala tradicionalne pica žepke v hranilen slan zajtrk ali popoldanski prigrizek, ki je prav tako zelo okusen.
Sestavine (za 2 osebi):
4 kosi kruha (z drožmi)
+
strok česna
pol avokada
4 šampinjoni
1 paradižnik
25 g sira (naribanega)
pinjole Odlično
mediteranska zelišča
sol, poper
Postopek:
01. Pečico segrej na 200 °C. Na pekač položi peki papir in kruh.
02. S česnom podrgni površino kruha.
03. Z vilico zmečkaj in na kruh nanesi sloj avokada. Obloži še s tankimi rezinami gobic in paradižnika.
04. Posuj s sirom in pinjolami. Začini s poljubnimi zelišči, soljo in poprom.
05. Peci cca. 10 minut – toliko, da se sir raztopi in kruh rahlo zapeče.
Dober tek!
Recept je nastal v sodelovanju z Moniko Škorjanc (@earthlymonika).