Vaša košarica je trenutno prazna!

Piškotki iz arašidovega masla
Dvanajstega junija je mednarodni dan piškotkov iz arašidovega masla (National Peanut Butter Cookie Day). Zato smo se odločili, da jih poskusimo narediti tudi sami in delimo z vami spodnji recept.
Priprava je zelo enostavna, piškoti pa so odličnega okusa in fino hrustljavi.
Sestavine:
– 112 g masla sobne temperature
– 100 g mletega sladkorja
– 110 g rjavega sladkorja
– 130g arašidovega masla
– 1 veliko jajce
– 160 g večnamenske moke
– 3/4 čajne žličke sode bikarbone
– 1/2 čajne žličke pecilnega praška
– 1/4 čajne žličke soli
Priprava:
1. Maslo stepamo do kremastega, 2 minuti. Dodamo rjavi in beli sladkor ter stepamo še 2 minuti. Nato primešamo arašidovo maslo in jajce.
2. V ločeni skledi zmešamo suhe sestavine – moko, sodo bikarbono, pecilni prašek in sol. Suhe sestavine nato vmešamo v mešanico sladkorja in masla.
3. Testo zavijemo v folijo ali plastično vrečko in ga damo na hladno (v hladilnik) za vsaj 3 ure.
4. Po 3 urah vzamemo testo iz hladilnika. Pečico ogrejemo na 190°C.
5. Testo oblikujemo v kroglice v velikosti oreha. Kroglice testa položimo na pekač prekrit s peki papirjem. Kroglice naj bodo približno 3 cm narazen. Z vilico nato na rahlo sploščimo kroglico, tako da na piškotu dobimo križni vzorec. Pomaga, če vilico namočimo v sladkor, da se ne lepi na testo.
6. Pečemo pri 190°C do svetlo rjave barve, približno 9 do 10 minut. Piškote vzamemo iz pečice in pustimo, da se za minuto ohladijo v pekaču. Po 1 minuti prestavite piškote na rešetko, da se popolnoma ohladijo.
Dober tek!