Vaša košarica je trenutno prazna!

Piškoti s pistacijo in brusnicami Odlično
V receptu smo uporabili Odlično brusnice, ki lepo dopolnjujejo okus pistacije, poleg tega pa so bolj sočne in mehke od navadnih. Piškoti so lepo krhki in jih lahko naredite tudi brez glutena – namesto navadne moke uporabite ovseno in dodajte še pol žličke ksantan gumija.
SESTAVINE:
- ¾ skodelice zmehčanega masla
- ¾ skodelice rjavega sladkorja
- 1 jajce (sobna temperatura)
- 1 žlička vaniljevega ekstrakta
- 2 skodelici moke
- 1 žlička sode bikarbone
- ½ žličke soli
- ½ skodelice brusnic Odlično
- ½ skodelice oluščene pražene pistacije Odlično
PRIPRAVA:
- Z mešalnikom stepite maslo in mu dodajte sladkor. Mešajte, dokler ne dobite enakomerne mase, nato dodajte še jajce in vaniljev ekstrakt.
- V drugi posodi zmešajte moko, sodo bikarbono in sol. Dobljeno zmes počasi vmešavajte v mokre sestavine iz točke 1.
- V testo z lopatko rahlo vmešajte brusnice in pistacijo, nato pa ga zrolajte v “klobaso”, pokrijte s plastično folijo in ga postavite v hladilnik za 2-4 ure.
- Pečico ogrejte na 175°C in vzemite testo iz hladilnika.
- Dva velika pekača obložite s papirjem za peko ali s silikonsko podlago. Testo narežite na slab centimeter debele rezine, ki jih z razmakom približno 3 cm razporedite po pekaču.
- Pecite 11-13 minut, dokler piškoti ne dobijo lepe zlatorjave barve. Pečene vzemite iz pečice in pustite, da se nekoliko shladijo, preden jih preložite na servirni krožnik.
Dober tek!