Pečena hokaido juha

Luka in leon (@lukainleonkuhata) sta za nas pripravila recept za pečeno hokaido juho in ne moreta opisati z besedami kako je dobra. Hokaido buče so polne vlaknin in bogate s kalijem ter vitaminom A, zato se ti bo tale juhica zagotovo zelo prilegla v prihajajočih jesenskih dneh.

Za pripravo juhice potrebuješ:

  • 2 manjši hokaido buči (lahko tudi ena večja)

  • 2 manjši čebuli

  • 1 glava česna

  • Začimbe po okusu

  • Olivno olje

  • Sol

  • Peteršilj

  • Bazilika

  • Muškatni orešček

  • Mleti česen

  • Kurkuma

  • Ovseni kosmiči

  • Arašidi brez dodanega olja in soli

  • Bučna semena

Priprava:

Hokaido bučo dobro operemo, ker se peče z olupkom in olupek tudi zmiksamo.

Oprani buči narežemo, olupimo čebuli in česnovo glavo in ju čisto malo na vrhu prerežemo. Bučo, čebulo in česen pečemo na foliji ali pekipapirju. Vse skupaj pokapljamo z olivnim oljem, solimo po okusu ter potrosimo z baziliko in peteršiljem.

Pečemo v ogreti pečici na 180° cca 15 minut pokrito z alu folijo, nato odkrijemo in pečemo še 10 minut. Pečeno zelenjavo stresemo v lonec, razen česnovega olupka.

S paličnim mešalnikom zmiksamo zelenjavo, dodamo 3 do 4 žlice ovsenih kosmičev in med miksanjem oziroma pasiranjem, dodajamo toplo vodo po 1dcl. Vode dodaj toliko, da dobiš želeno gostoto.

Zdaj dodaj še malo soli, mletega česna, muškatnega oreščka, kurkume in bazilike. Vse po svojem okusu. Juho pristavi še malo na ogenj, da se bo zagrela.

Pri serviranju lahko dodaš par kapljic sladke ali kisle smetane ter obvezno nesoljene arašide in/ali bučnice.

Pa dober tek!