Vaša košarica je trenutno prazna!

Ovsena kaša s karameliziranimi jabolki
Ovsena kaša s karameliziranimi jabolki, ki bi se ji lahko reklo tudi “štrudelj kaša”.
Za pripravo potrebuješ:
– 50 g ovsene kaše
– 1,5 dcl kokosovega mleka
– 1,5 dcl vode
– 1 žlico rozin Odlično
– 1 žlica bio kokosovega sladkorja Odlično
– 1 žlička masla iz indijskih oreščkov Odlično (lahko nadomestiš tudi s kakšnim drugim maslom iz oreščkov)
– 1 manjše jabolko
– cejlonski cimet
Posip:
– karamelizirana jabolka
– rezine kakija
– bučna semena Odlično
– javorjev sirup
Karamelizirana jabolka:
Jabolko olupimo in narežemo na majhne koščke. Na ponev damo 1/2 žličke kokosovega olja in stresemo jabolka. Pražimo par minut in dodamo 1 žlico kokosovega sladkorja. Počakamo samo še, da jabolka karamelizirajo.
V mleko in vodo damo rozine ter ovseno kašo. Vse skupaj mešamo, da se zgosti in dobimo ovseno kašo. Dodamo še polovico karameliziranih jabolk, maslo iz indijskih oreščkov, cejlonski cimet, premešamo in serviramo v skodelico. Na vrh dodamo na rezine narezane kakije, ostanek karameliziranih jabolk, javorjev sirup in bučna semena.
Dober tek!
Recept je nastal v sodelovanju s prehransko svetovalko Barbaro Šukalo (@miss_fitbarbara).