Vaša košarica je trenutno prazna!

Orehov bolognese
Orehov bolognese je izjemno okusna, a povsem rastlinska različica klasične bolonjske omake. Veganski orehov Bolognese je popoln odgovor za vse, ki želijo uživati v bogatih in zadovoljivih okusih italijanske kuhinje brez mesa. Ta okusna in inovativna jed vas bo zagotovo prevzela in dodala raznolikost vašemu jedilniku.
Sestavine:
-
1 čebula
-
2 stroka česna
-
Srednje velik korenček
-
3 palčke zelene
-
1 dcl vina
-
200 ml jušne osnove
-
200 ml paradižnikove passate
-
0,5 čž sode bikarbone
-
1 JŽ paradižnikovega koncentrata
-
1 čž italijanskih začimb
-
1 čž česna v prahu
-
1 konzerva kuhane leče (ali bio zelene leče Odlično)
-
2 pesti orehov Odlično
-
Sol in poper
Postopek:
-
Čebulo, zeleno, korenje in orehe drobno nasekljamo.
-
Na veliki ponvi popečemo čebulo in česen. Dodamo korenje, zeleno, sol in poper ter pražimo 3 minute.
-
Dolijemo vino in kuhamo dokler ne izpari.
-
Vmešamo paradižnikov koncentrat, začimbe in česen v prahu. Dolijemo še jušno osnovo in passato ter odkrito kuhamo 5-7 minut. Nato vmešamo še sodo bikarbono, lečo in orehe.
-
Kuhamo toliko časa, da večina tekočine izpari.
-
Postrežemo s špageti ali drugimi testeninami po želji.
-
Dober tek!
Recept je nastal v sodelovanju z Evo Sušin (@susiiiiin).