Orehov bolognese

Orehov bolognese je izjemno okusna, a povsem rastlinska različica klasične bolonjske omake. Veganski orehov Bolognese je popoln odgovor za vse, ki želijo uživati v bogatih in zadovoljivih okusih italijanske kuhinje brez mesa. Ta okusna in inovativna jed vas bo zagotovo prevzela in dodala raznolikost vašemu jedilniku.

Sestavine:

  • 1 čebula

  • 2 stroka česna

  • Srednje velik korenček

  • 3 palčke zelene

  • 1 dcl vina

  • 200 ml jušne osnove

  • 200 ml paradižnikove passate

  • 0,5 čž sode bikarbone

  • 1 JŽ paradižnikovega koncentrata

  • 1 čž italijanskih začimb

  • 1 čž česna v prahu

  • 1 konzerva kuhane leče (ali bio zelene leče Odlično)

  • 2 pesti orehov Odlično 

  • Sol in poper

Postopek:

  1. Čebulo, zeleno, korenje in orehe drobno nasekljamo.

  2. Na veliki ponvi popečemo čebulo in česen. Dodamo korenje, zeleno, sol in poper ter pražimo 3 minute.

  3. Dolijemo vino in kuhamo dokler ne izpari.

  4. Vmešamo paradižnikov koncentrat, začimbe in česen v prahu. Dolijemo še jušno osnovo in passato ter odkrito kuhamo 5-7 minut. Nato vmešamo še sodo bikarbono, lečo in orehe.

  5. Kuhamo toliko časa, da večina tekočine izpari.

  6. Postrežemo s špageti ali drugimi testeninami po želji.

  7. Dober tek!

Recept je nastal v sodelovanju z Evo Sušin (@susiiiiin).