Vaša košarica je trenutno prazna!

Odlična presna gozdna torta
Priprava presnih tort je čisto preprosta, ampak so dostikrat te torte zelo težke in nasitne. Mi imamo zate recept za okusno, osvežilno presno torto z gozdnimi sadeži. Priprava je sorazmerno hitra, umazane posode pa ni skorajda nič. Edino kar moramo poudariti vnaprej, so indijski oreščki – nanje moraš misliti en dan prej, da se res fino zmehčajo za pripravo kreme, ki no tako res lahka.
Recept je za presno torto premera 20 cm.
Sestavine za podlago:
- 80 g orehovih jedrc Odlično (ali mletih orehov Odlično)
- 80 g mandljev Odlično (ali mletih mandljev Odlično)
- 160 g dateljnov Odlično
- 2 žlici kakava v prahu
- 50 g kokosovega masla
- žlica medu ali agavinega sirupa
Postopek:
Mandeljne in orehe zmelješ v multipraktiku do drobnega, dodaš 2 žlici kokosovega masla, dateljne in kakav. Zmiksaš v enotno zmes, fino potlačiš in poravnaš v disk v tortnem pekaču (če želiš lep rob, uporabi acetatno folijo, ni pa nujno).
Sestavine za kremo:
- 300 g zamrznjenih gozdnih sadežev
- 400 g čez noč namočenih indijskih oreščkov Odlično (če delaš torto isti dan, jih namakaj v topli vodi 3 ure, da pospešiš mehčanje)
- 300 g stopljenega kokosovega masla
- sok dveh limon
- 2 dl vode ali rastlinskega mleka
- 200 g kokosovega jogurta
- 7 žlic medu ali agavinega sirupa
Postopek:
Iz mešanice gozdnih sadežev nabereš poljubno sadje in ga porazdeliš po sredini diska. Preostalo sadje in ostale sestavine miksaš tako dolgo, da se vse skupaj poveže v gladko kremo (nič ne ne ustraši, če se ti bo na začetku sprijelo v kepo in zalepilo na robove; takrat ustaviš mikser in z žlico potisneš maso proti rezilu)- Po približno 5 minutah mešanja postane masa lepo gladka in jo lahko preliješ v model. V hladilniku naj počiva vsaj 8 ur ali pa vsaj 2 uri v zamrzovalniku).
Dober tek!
Recept je pripravila Ana (IG @amajcen).