Vaša košarica je trenutno prazna!

Odlična gibanica v kozarčku
Recept je za 6 “nabito polnih” in okusnih burgerjev.
Sestavine:
- 250g BIO zelene leče bio Odlično
- 2 korenčka
- 3 jajca
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 1 čajna žlička soli
- 300 g drobtin
- 3 dl olja za cvrtje (lahko pa jih pripraviš v pečici in samo malce olja pokapaš po polpetih)
- 6 burger štručk
- kocka masla (ni nujno)
- 6 listov zelene solate
- poljubni zelenjavni nadevi: različne omake (gorčica, majoneza, BBQ …), kisle kumarice, paradižnik, čebula itd.
Priprava:
Zeleno lečo skuhaš do mehkega v rahlo osoljeni vodi. Medtem v multipraktiku na drobno zmiksaš čebulo, česen in korenček. Dodaš ohlajeno in odcejeno lečo, jajca, 150g drobtin in posoliš. Vse skupaj dobro premiksaš v enotno zmes. Pustiš 10 minut, da se masa poveže skupaj.
Medtem si v ponvico ali cvrtnik pripraviš olje za cvrtje in v krožnik preostalih 150g drobtin za panado. Z žlico zajameš veliko količino mase in jo nežno prekriješ z drobtinami. Nato pa polpet nežno položiš v vroče olje in ga spečeš do hrustljavo rjave barve.
Burger štručke v notranjosti popečeš na malo masla in poljubno nadevaš z zelenjavnimi dodatki. Jaz sem dala notri malce gorčice z majonezo, BBQ omako, kisle kumarice in čebulo. In seveda, glavno – slastne lečine polpete.
Dober tek!
Recept je pripravila Ana (IG @amajcen).