Vaša košarica je trenutno prazna!

Odličen veganski “tatar’c”
Praznični čas je čas biftka. In že drugo leto zapored je pri Ani na mizi slasten veganski biftek, ki ga vsi obožujejo. Marsikdo je že rekel, da mu je ta celo boljši kot navaden mesni. Tale recept je za približno 4 osebe in zdrži v hladilniki vsaj en teden, če ga ne uspete že takoj pojesti. Izkušnje potrjujejo, da je dan po izdelavi še boljšega okusa.
SESTAVINE:
- 180 g bio zelene leče bio Odlično
- 1 velika čebula
- 2 stroka česna
- 1 kozarec suhih paradižnikov
- 1 žlica kaper
- 3 kisle kumarice
- ščep mlete kumine
- ščep popra
- 2 žlici olivnega olja
- žlica sladke paprike v prahu
- 2 žlici gorčice
POSTOPEK:
Lečo natehtamo in skuhamo v osoljeni vodi. Ohladimo in odcedimo. V blenderju zmiksamo vse ostale stvari v rdečo omako in dodamo lečo. Zmiksamo v enotno maso in damo v posodo v hladilnik. Lahko ga že takoj serviramo, še boljši pa je, ko nekaj ur odstoji na hladnem. Mase ni treba soliti, ker so sestavine že same po sebi dovolj slane. Dober tek in lepe praznike!
Recept je pripravila Ana IG @amajcen