Vaša košarica je trenutno prazna!

Odličen fit prepognjen kruh z lešniki in čokolado
SESTAVINE:
Za testo:
500 g pšenične bele moke
300 g mleka s čim manj maščobe
10 g soli
suhi kvas (7 g)
lupinica bio limone
žlica olja
Za nadev:
2 žlici lešnikovega namaza Odlično
100 g temne čokolade
Za premaz:
en beljak
PRIPRAVA:
Pečico segrej na 50° C. Mleko segrej do toplega (ne prevročega), potem vanj vsuj kvas in pusti 5 minut, da kvasni nastavek zaživi. V drugi posodi zmešaj moko, sol in limonino lupino. Moki dodaj kvasni nastavek in vse zamesi v testo. Oblikuj kepo in jo premaži z žlico oljčnega olja. Pokrito posodo pusti, da vzhaja 60-90 minut. Ko je testo vzhajano, ga razvaljaj v pravokotnik, premaži z lešnikovim namazom Odlično in posuj s koščki čokolade. Testo zlagaj kot krpo, med vsakim prepogibom pa ga še razvaljaj z valarjem. Položi ga na pekač s peki papirjem in zopet vzhajaj 60-90 minut. Nato kruh vzemi iz pečice, pečico segrej na 180° C, kruh pa medtem premaži z enim beljakom. Ko je pečica ogreta na 180°C, kruh peci 60 minut.
Recept je za Odlično pripravila Maja Kostanjšek https://www.instagram.com/maja_kostanjsek/