Vaša košarica je trenutno prazna!

Malinini mafini
Malinini mafini so ena izmed lažjih sladic za pripravo in ta recept je idealen za takrat, ko ti na hitro pade sladkor. Namesto svežih malin lahko uporabiš zamrznjene, lahko jih nadomestiš tudi s kakšnim drugim jagodičevjem.
Za pripravo mafinov potrebuješ:
1 lonček / 120 g pirine gladke moke
½ lončka / 120 g kokosovega sladkorja
1 žlička pecilnega praška
¼ žličke soli
60 ml mandljevega mleka
4 žlice stopljenega in ohlajenega masla (lahko veganskega)
1 jajce (lahko laneno)
1 žlička vanilijevega ekstrakta
1 lonček / 100 g malin
Za crumble:
20 g pirine gladke moke
20 g kokosovega sladkorja
1 žlica stopljenega in ohlajenega masla (lahko veganskega)
mini ščepec limonine lupinice in soli
Za sirup:
1 lonček / 100 g malin
1 žlica kokosovega sladkorja
1 žlica limone
Postopek:
01. Sirup: Maline in sladkor pokuhaj (na malem ognju, cca. 10 minut), na koncu vmešaj limono in ohladi.
02. Crumble: Najprej skupaj zmešaj moko, sladkor, limonino lupinico in sol, prelij z maslom, zgneti in postavi na stran.
03. Mafini: V eni skledi skupaj zmešaj moko, pecilni prašek in sol, v drugi pa zmiksaj sladkor, maslo, jajce, mleko in vanilijo. Mokre sestavine narahlo vmešaj v suhe (pazi, da ne mešaš predolgo). Maline posipaj z žlico moke in še te čisto narahlo vmešaj v maso.
04. Maso razporedi po modelčkih za mafine. Na vsakega dodaš malce sirupa, ki ga pomešaš z zobotrebcem, čisto na vrhu pa posipaš s crumblom. Pečemo 15 min v vnaprej segreti pečici na 220 °C. Po 15 min temperaturo (brez odpiranja pečice) spustimo na 190 in pečemo še okoli 10 min. Mafine vzamemo iz pečice, jih 10 min ohlajamo v pekaču, nato pa jih prestavimo na krožnik.
Prijetno sladkanje ti želimo!
Avtor recepta: Monika (@earthlymonika).