Vaša košarica je trenutno prazna!

Makadamija sladoled s kokosom
Uživaj v kremastem sladoledu, ki združuje bogat okus makadamije s prijetno eksotično noto kokosa. Makadamija velja za kraljico oreščkov. Ima sladek, masleno bogat okus in kremasto teksturo, zato je zelo primerna za pripravo sladic.
Za pripravo sladoleda potrebuješ:
-
2 žlici koruznega škroba (ne zvrhani)
-
150 g kremnega sira
-
1 skodelica drobno sesekljane makadamije
-
2 žlici masla
-
1 2/3 skodelice kokosovega mleka
-
1 skodelica mleka
-
1 1/2 skodelice sladke smetane
-
2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta
-
3/4 skodelice granuliranega sladkorja
-
1/4 skodelice javorjevega sirupa (ali katerega drugega)
-
1/2 čajne žličke fine morske soli
Priprava:
- V majhni skledi zmešaj 2 žlici mleka s koruznim škrobom.
- V ločeni veliki skledi z vilico pretlači zmehčan kremni sir, dokler ni gladek.
- V srednje veliko ponev dodaj sesekljano makadamijo in maslo ter kuhaj in mešaj na srednjem ognju približno 5 minut, dokler se maslo ne stopi in oreščki makadamije ne postanejo svetlo zlato rjavi. Pazi, da se ne zažgejo. Prestavi v ločeno skledo.
- V isto ponev dodaj mleko, kokosovo mleko, smetano, sladkor, javorjev sirup in sol, nato zavri na srednje močnem ognju in vrej 4 minute. Odstrani z ognja in vmešaj zmes koruznega škroba.
- Mešanico ponovno zavri na srednje močnem ognju in med stalnim mešanjem kuhaj 1 minuto, dokler se rahlo ne zgosti. Odstavi z ognja in vmešaj vanilijo.
- Mešanico vročega mleka počasi prelij čez kremni sir, premešaj in ohladi.
- Ohlajeno mešanico prestavi v nepredušno posodo za sladoled, ji dodaj sesekljane oreščke makadamije in jo postavi v zamrzovalnik za vsaj 4 ure.