Makadamija sladoled s kokosom

Uživaj v kremastem sladoledu, ki združuje bogat okus makadamije s prijetno eksotično noto kokosa. Makadamija velja za kraljico oreščkov. Ima sladek, masleno bogat okus in kremasto teksturo, zato je zelo primerna za pripravo sladic.

Za pripravo sladoleda potrebuješ:
  • 2 žlici koruznega škroba (ne zvrhani)

  • 150 g kremnega sira

  • 1 skodelica drobno sesekljane makadamije

  • 2 žlici masla

  • 1 2/3 skodelice kokosovega mleka

  • 1 skodelica mleka

  • 1 1/2 skodelice sladke smetane

  • 2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta

  • 3/4 skodelice granuliranega sladkorja

  • 1/4 skodelice javorjevega sirupa (ali katerega drugega)

  • 1/2 čajne žličke fine morske soli

Priprava:
  1. V majhni skledi zmešaj 2 žlici mleka s koruznim škrobom.
  2. V ločeni veliki skledi z vilico pretlači zmehčan kremni sir, dokler ni gladek.
  3. V srednje veliko ponev dodaj sesekljano makadamijo in maslo ter kuhaj in mešaj na srednjem ognju približno 5 minut, dokler se maslo ne stopi in oreščki makadamije ne postanejo svetlo zlato rjavi. Pazi, da se ne zažgejo. Prestavi v ločeno skledo.
  4. V isto ponev dodaj mleko, kokosovo mleko, smetano, sladkor, javorjev sirup in sol, nato zavri na srednje močnem ognju in vrej 4 minute. Odstrani z ognja in vmešaj zmes koruznega škroba.
  5. Mešanico ponovno zavri na srednje močnem ognju in med stalnim mešanjem kuhaj 1 minuto, dokler se rahlo ne zgosti. Odstavi z ognja in vmešaj vanilijo.
  6. Mešanico vročega mleka počasi prelij čez kremni sir, premešaj in ohladi.
  7. Ohlajeno mešanico prestavi v nepredušno posodo za sladoled, ji dodaj sesekljane oreščke makadamije in jo postavi v zamrzovalnik za vsaj 4 ure.