Vaša košarica je trenutno prazna!

Kvinojina kaša s karamelizirano banano
Recept za kvinojino kašo s karamelizirano banano smo pripravili v sodelovanju s prehransko svetovalko Barbaro Šukalo (@miss_fitbarbara). Barbara svetuje, da se kvinojo čez noč namaka, saj se na ta način odstranijo nečistoče, ter fitinska kislina, ki zavira absorbcijo hranil v žitaricah, oreščkih, stročnicah in semenih. Vmes samo kdaj zamenjate vodo, zjutraj splahnete s svežo vodo in kvinoja je pripravljena za kuhanje. Prednost namakanja je tudi ta, da je kaša prej skuhana.
Za pripravo potrebujemo:
– 60 g bele kvinoje
– 3 dcl kokosovega mleka in vode v razmerju 1:1
– ščepec soli
Karamelizirane banane:
V ponev damo malo kokosovega olja, narežemo zrelo banano na kolobarje, ter enakomerno potresemo 1 žlico bio kokosovega sladkorja Odlično. Prepražimo do zlatorumene barve in pretlačimo.
Ko je kvinoja kuhana, dodamo pretlačeno karamelizirano banano, 1 zličko vanilijeve paste, malo cejlonskega cimeta, ter premešamo.
Serviramo kvinojino kašo v krožnik, ter dodamo “toppinge” po svojem okusu – suho sadje ali oreščke. Mi smo dodali banano, domačo cimetovo granolo ter pražene lesnike Odlično.
Dober tek!