O nas

Jabolčna ovsena kaša z brazilskimi orehi

Te zanima kako izgleda zajtrk, ki te objame od znotraj? Začneš s popraženim jabolkom in cimetom (kombinacija, ki omamno odišavi celo kuhinjo), do  kremaste teksture skuhaš ovseno kašo, za piko na i pa zaključiš še z nasekljanimi brazilskimi orehi.

Sestavine (za 1 osebo):
1 veliko jabolko
1 žlička kokosovega olja
½ žličke cimeta
¼ žličke soli
50 g ali ½ lončka ovsenih kosmičev
250 ml ali 1 lonček (rastlinskega) mleka
1 žlica javorjevega sirupa
+ manjša pest brazilskih orehov (ali drugih)

Postopek:

1 /  POPRAŽENO JABOLKO: Jabolko narežeš na male kocke. V loncu najprej razstopiš žličko kokosovega olja, nato dodaš še jabolko, cimet, pikico soli in 2 žlici vode. Pokriješ s pokrovko in na majhni temperaturi pražiš toliko časa, da se kocke jabolka povsem zmehčajo.

2 / KUHANJE KAŠE: Primešaš ovsene kosmiče in vse skupaj zaliješ z mlekom. Spet pokriješ s pokrovko in na majhni temperaturi kuhaš dokler se ovsena kaša ne začne gostiti. Malo preden je kaša dovolj gosta za tvoj okus, jo odstavi s plina in pusti, da se z ohlajanjem dokončno zgosti.

3 / SERVIRANJE: Za konec primešaj še javorjev sirup, serviraj v posodo in posuj z nasekljanimi brazilskimi oreščki.

Recept je nastal v sodelovanju z Moniko Škorjanc (@earthlymonika).