Vaša košarica je trenutno prazna!

Granola s suhim ananasom
Pred kratkim smo že delili recept za Granolo s suhim ananasom, tokrat pa objavljamo še Evino različico, ki je prav tako krasna.
Za pripravo granole potrebuješ:
- 60 g poljubnega namaza iz oreščkov Odlično
- 100 ml agavinega sirupa (ali drugega tekočega sladila)
- 1 čž vanilijevega ekstrakta
- 1 ščep soli
- 150 g ovsenih kosmičev
- 2 pesti sesekljanih indijskih oreščkov
- 1 čž mletega janeža
- 1 JŽ chia semen
- po želji lahko dodamo še 1-2 žlici drugih semen ali nasekljanih oreščkov
- Dodatki: 1/4 skodelice sesekljanega suhega ananasa Odlično
Postopek:
- Pečico segrejemo na 180°C in velik pekač za peko obložimo s peki papirjem.
- Namaz iz oreščkov, sirup, vanilijo in sol damo v posodo in premešamo.
- V večji ločeni posodi zmešamo vse ostale sestavine (brez dodatkov).
- Mokre sestavine dodamo k suhim in premešamo le toliko, da se vse sestavine namočijo in sprimejo.
- Granolo stresemo na pekač za peko in jo razporedimo v eno plast.
- Trik: če želimo večje koščke granole, plast z rokami potlačimo ob pekač, da se sprime v ploščo.
- Pečemo cca 15-20, da se obarva zlato-rjavo in so robovi malce zapečeni.
- Počakamo, da se granola popolnoma ohladi preden jo nalomimo in vmešamo izbrane dodatke. Shranjujemo v dobro zaprti posodi na sobni temperaturi do 10 dni.
Recept je nastal v sodelovanju z Eva Sušin (@susiiiiin).