Domača granola

Sestavine:

– 1 do 2 skodelici ovsenih kosmičev

– pest mandljev Odlično, grobo narezanih

– pest brusnic sladkanih z ananasovim sokom Odlično

– pest indijskih oreščkov Odlično, grobo narezanih

– žlička mletega cimeta

– žlička vaniljevega ekstrakta

– nekaj žlic medu oz. javorjevega ali agavinega sirupa

– pest presnega suhega grozdja Tasty

Postopek:

Vse sestavine (razen grozdja) zmešamo v enakomerno zmes. Količino medu oziroma sirupa prilagajamo tako, da je masa rahlo navlažena, ne pa preveč tekoča. Zmes razporedimo po pekaču in jo pečemo v pečici, ogreti na 180°C, dokler ne dobi lepe zlato-rjave barve. Med peko lahko maso nekoliko premešamo z lopatko.

Ko se granola ohladi, vmešamo presno grozdje in preložimo v posodo s pokrovom.

Dober tek!