Vaša košarica je trenutno prazna!

Domača granola z lešniki
Domača granola z lešniki po receptu Eve Sušin (@susiiiiin). Hrustljava in zelo okusna različica granole, ki jo moraš nujno vključiti v svojo jutranjo rutino:
Sestavine:
- 200 g ovsenih kosmičev (po želji brez glutena)
- 80 g sesekljanih Lešnikov Odlično
- 1 JŽ kakava
- Ščep soli
- 80 ml namaza iz oreščkov (priporočam lešnikovo, iz indijskih ali tahini)
- 60 ml javorjevega sirupa
- 1 čž vanilijevega ekstrakta
Dodatki (prilagodljivo):
- Sesekljani datlji
- Čokoladne kapljice
- Kakavova zrnca
Postopek:
- Pečico segrejemo na 165°C, zgornje in spodnje gretje.
- V večji skledi zmešamo ovsene kosmiče, lešnike, kakav in sol.
- Dodamo maslo iz oreščkov, javorjev sirup in vanilijev ekstrakt ter vse dobro pomešamo. Masa se bo sprva zdela suha, nič zato, le poskrbimo da jo res dobro premešamo (lahko tudi z rokami, je lažje).
- Prenesemo na pekač in dobro pritisnemo ob dno, da se sprime v ploščo.
- Pečemo 20-25 minut.
- Če želimo manjše koščke granole jo takoj po peki premešamo. Če želimo večje kose, počakamo, da se masa popolnoma ohladi preden jo zdrobimo.
- V hladno granolo vmešamo še dodatke in shranimo v zaprti posodi na sobni temperaturi.