O nas

Domača granola z lešniki

Domača granola z lešniki po receptu Eve Sušin (@susiiiiin). Hrustljava in zelo okusna različica granole, ki jo moraš nujno vključiti v svojo jutranjo rutino:

Sestavine:

  • 200 g ovsenih kosmičev (po želji brez glutena)
  • 80 g sesekljanih Lešnikov Odlično
  • 1 JŽ kakava
  • Ščep soli
  • 80 ml namaza iz oreščkov (priporočam lešnikovo, iz indijskih ali tahini)
  • 60 ml javorjevega sirupa
  • 1 čž vanilijevega ekstrakta

Dodatki (prilagodljivo):

  • Sesekljani datlji
  • Čokoladne kapljice
  • Kakavova zrnca

Postopek:

  • Pečico segrejemo na 165°C, zgornje in spodnje gretje.
  • V večji skledi zmešamo ovsene kosmiče, lešnike, kakav in sol.
  • Dodamo maslo iz oreščkov, javorjev sirup in vanilijev ekstrakt ter vse dobro pomešamo. Masa se bo sprva zdela suha, nič zato, le poskrbimo da jo res dobro premešamo (lahko tudi z rokami, je lažje).
  • Prenesemo na pekač in dobro pritisnemo ob dno, da se sprime v ploščo.
  • Pečemo 20-25 minut.
  • Če želimo manjše koščke granole jo takoj po peki premešamo. Če želimo večje kose, počakamo, da se masa popolnoma ohladi preden jo zdrobimo.
  • V hladno granolo vmešamo še dodatke in shranimo v zaprti posodi na sobni temperaturi.