Vaša košarica je trenutno prazna!

Domača granola
Domača hrustljava granola je odlična rešitev za hitri zdravi zajtrk, saj jo lahko pripravimo v večji količini, primerno shranimo ter nato večkrat uporabimo za jutranji obrok.
Suhe sestavine:
1 paket ovsenih kosmičev (500 g)
2 žlički cimeta, 2 žlički soli
1 lonček kokosovega čipsa
1 lonček mešanih semen
1 lonček orehov (ali drugih oreščkov)
Mokre sestavine:
1 dober lonček datljev (300 ml) 180 g
4 velike žlice arašidovega masla (ali drugega masla oreščkov)
6 žlic stopljenega kokosovega olja (90 ml)
7 žlic vode (100 ml)
Postopek:
1. V skledi zmešamo vse suhe sestavine.
V blenderju zmiksamo vse mokre sestavine.
Mokre sestavine nato prelijemo čez suhe in dobro premešamo.
2. Pekač obložimo s peki papirjem in po njem enakomerno razporedimo granolo. Pečico segrejemo na 170 °C, pekač postavimo na srednjo rešetko in pečemo približno 25-30 minut na ventilacijskemu načinu. Granolo vzamemo iz pečice, jo premešamo in postavimo nazaj za nadaljnjih 5-10 minut (pazimo, da je ne zapečemo preveč).
3. Granolo ohladimo, shranimo v posodo s pokrovom in porabimo v roku dveh tednov.
Recept je nastal v sodelovanju z Moniko Škorjanc (Instagram: @earthlymonika).