Vaša košarica je trenutno prazna!

Čokoladno arašidov tart
Pravijo, da ljubezen gre skozi želodec. In ker se bliža praznik zaljubljenih, Valentinovo, je Nastja, ki na Instagramu ustvarja pod imenom @endlessly_baking, pripravila recept za Čokoladno arašidov tart.
Za pripravo potrebuješ:
Prvi sloj:
- 80 g ovsene moke
- 80 g oreščkov (lahko uporabiš samo arašide)
- 2 žlici arašidovega namaza
- 200 g datljev
- 1 žlica vode
Drugi sloj:
- 300 g kokosovega jogurta
- 100 g čokolade
- 100 g arašidovega namaza
- Ščep soli
Dekoracija:
Zdrobljeni arašidi
Maline
Priprava:
Spodnji sloj lahko spečeš ali ga pripraviš kar tako.
Če boš prvi sloj pekel/-a, prižgi pečico na 180°C. Vse sestavine za prvi sloj zmiksaj v multipraktik, dokler masa ne postane lepljiva. 18 cm okrogel pekač premaži z oljem, nato pa na dni pritisni maso za prvi sloj. Peci 10 minut, nato pa pusti, da se ohladi.
Če ne pečeš, maso samo pritisni na dno pekača, nato pa daj v hladilnik.
Medtem pa stopi čokolado, jo zmiksaj do gladkega skupaj s kokosovim jogurtom, arašidovim namazom in šcepem soli. Mešanico vlij v pekač na prvi sloj in daj v hladilnik za najmanj eno uro (ali čez noč). Na vrhu okrasi tart z zdrobljenimi arašidi in malinami.
Prijetno sladkanje!