Čokoladno arašidov tart

Pravijo, da ljubezen gre skozi želodec. In ker se bliža praznik zaljubljenih, Valentinovo, je Nastja, ki na Instagramu ustvarja pod imenom @endlessly_baking, pripravila recept za Čokoladno arašidov tart.

Za pripravo potrebuješ:

Prvi sloj:

  1. 80 g ovsene moke
  2. 80 g oreščkov (lahko uporabiš samo arašide)
  3. 2 žlici arašidovega namaza
  4. 200 g datljev
  5. 1 žlica vode

Drugi sloj:

  1. 300 g kokosovega jogurta
  2. 100 g čokolade
  3. 100 g arašidovega namaza
  4. Ščep soli

Dekoracija:
Zdrobljeni arašidi
Maline

Priprava:

Spodnji sloj lahko spečeš ali ga pripraviš kar tako.
Če boš prvi sloj pekel/-a, prižgi pečico na 180°C. Vse sestavine za prvi sloj zmiksaj v multipraktik, dokler masa ne postane lepljiva. 18 cm okrogel pekač premaži z oljem, nato pa na dni pritisni maso za prvi sloj. Peci 10 minut, nato pa pusti, da se ohladi.

Če ne pečeš, maso samo pritisni na dno pekača, nato pa daj v hladilnik.

Medtem pa stopi čokolado, jo zmiksaj do gladkega skupaj s kokosovim jogurtom, arašidovim namazom in šcepem soli. Mešanico vlij v pekač na prvi sloj in daj v hladilnik za najmanj eno uro (ali čez noč). Na vrhu okrasi tart z zdrobljenimi arašidi in malinami.

Prijetno sladkanje!