Čokoladne smrečice

Čokoladne smrečice so tako dobre, da si jih lahko privoščiš katerikoli dan v letu, ne samo v zimskih mesecih. Recept je zelo enostaven in tudi s pripravo ne boš izgubil/-a veliko časa.

Za pripravo potrebuješ:

  1. Listnato testo
  2. Poljuben čokoladno lešnikov namaz
  3. Mlete lešnike Odlično
  4. Jajce
  5. Palčke

Priprava:

Listnato testo raztegni in ga polovico premaži s čokoladnim namazom ter posuj z mletimi lešniki. Premazano stran pokrij z nenamazano stranjo, nato pa listnato testo nareži na trakove širine 2 cm.

Trakove oblikuj v obliki smrečice, ki jih nato nabodi na palčke. Premaži z jajcem in jih položi na pekač (na peki papir).

Peci v pečici na 180°C, približno 20 minut – do zlatorjave barve.

Dober tek!

 

Recept je nastal v sodelovanju z osebno trenerko in prehransko svetovalko Nino Švab (instagram: nina.svab).