Vaša košarica je trenutno prazna!

Baklava ovseni kosmiči
Če ti kdo reče, da je ovsena kaša dolgočasna, mu samo pokaži tale recept – Baklava ovseni kosmiči. Navdihnjeni z bogatimi okusi priljubljene baklave, ti ovseni kosmiči združujejo oreščke, med in nežne začimbe v zdrav, a razkošen zajtrk, ki bo navdušil tudi največje skeptike. Priprava je preprosta, rezultat pa neverjetno okusen!
Sestavine za 2 porciji:
- 80 g ovsenih kosmičev
- 2 suhi figi (ali datlja)
- 1 čž cimeta v prahu
- 1/4 čž mletih klinčkov
- 1/2 čž mletega kardamoma
- 1 JŽ mandljevega namaza
- 200 ml vode
- 60 ml rastlinskega napitka
- 1 JŽ orehov
- 1 JŽ pistacij
- Kokosov sladkor po okusu
Dodatki po želji – sadje, beljakovine, granola itd.
1. Fige, orehe in pistacije nasekljamo.
2. V kozici zmešamo vse sestavine razen sladkorja in dekoracije.
3. Pristavimo na ogenj, da zavre in se počasi zgosti.
4. Po želji dolijemo še malo tekočine, do želene gostote (sploh, če smo dodali še beljakovine) potem pa razdelimo na dve porciji in dekoriramo.
Opomba: 1 porcija vsebuje okoli 300 kcal, brez dodatkov.
Recept je nastal v sodelovanju z Evo Sušin (@susiiiiin).